Mad

Fire vegetariske opskrifter til madplanen

juni 18, 2017
vegetariske opskrifter til madplannen

4 vegetariske opskrifter til madplanen

I går lovede jeg i det her opslag, at jeg ville give nogle af vores yndlings vegetariske opskrifter videre, som lidt inspiration til madplanen.

Nogle af de opskrifter som går igen hos os er vegetariske. Vi spiser alt muligt, også kød og fisk, men de her opskrifter smager bare helt vildt godt, er nemme og hvorfor ikke også spare lidt i det samlede CO2-regnskab på samme tid. Desuden så får vi stadig masser af proteiner da bønner, linser og æg ofte indgår i vores vegetariske mad.

Her kommer 4 af vores yndlingsopskrifter, som er vegetariske.

1: Chili Sin Carne fra Vanløse Blues
Det her er en konge-ret – intet mindre! Det er helt klar vores numero uno go-to ret! Den er fyldt med lækre grøntsager og bønner, smager som chili CON carne, er super sund og så er den (vigtigst af alt) nem at lave (især hvis man er indehaver af en foodprocessor). Vi elsker den! Liv elsker den! Den smager af noget, men er også ret børnevenlig – især hvis man lige holder igen med chilien. Lige et fif så tag to forskellige slags bønner i. Vi bruger kidney bønner eller sorte bønner sammen med Butter Beans/Limabønner. Det gør noget godt!
Af tilbehør laver vi enten blomkålsris eller almindelige brune ris. Derudover kommer lime, creme fraiche og guacamole. Det gode ved denne ret er at der er masser af rester til dagen efter – til dagen efter kan det anbefales at smide resten af ris og sauce sammen når det varmes og spise det med tortilla wraps til. Dét er lækkert.

2: Pasta med kødsauce uden kød
Pasta med kødsauce er jo en klassiker hos vi børnefamilier, men da vi fandt denne opskrift var det som om at den originale pasta med kødsauce måtte falde i baggrunden til fordel for denne vegetariske version med røde linser. Den smager bare virkelig godt og har en masse god smag i sig. Plus at den er børnevenlig. Du skal kun forberede 1 gulerod, 1 løg og hvidløg ellers er det ud af konserves- eller krydderidåsen. Nemt nemt nemt! Når det hele er i gryden skal det simre i den tid som står på linserne. Røde linser skal simre ca. 30 min, andre linser typisk lidt længere. Rør en smule engang imellem. Kog pasta – slut! Så er der mad.
Det gode ved denne ret er at linser mætter virkelig meget, og der er en masse lækre rester til dagen efter.

3: Æggekage med søde kartofler, squash og gulerodssalat med æbler
Opskriften er oprindeligt med bacon “on the side”, men ellers er det uden kød. Jeg vil mene jeg godt kan kalde det vegetarisk selvom det er med æg.
Det er ikke så længe siden vi lavede denne æggekage og haps den var god. Vi er fans af søde kartofler som bare smager fantastisk i det meste og her i en æggekage er ingen undtagelse. Faktisk er det nyt at jeg er blevet “venner” med æggekage, da jeg altid har fået dem brændt på i panden, MEN så åbnede der sig en ny verden hvor man kan lave æggekagen i ovnen – HALLELUJA! Nu er den ikke brændt på og så kan man lige lave salaten imens den er i ovnen. Gulerodssalaten er også dejlig simpel, og smager skønt og friskt.
Den smager bare godt, er ret nem at lave og så kan man lige stege lidt bacon (køb altid et helt stykke bacon, smager cirka 1000 gange bedre end de tynde skiver) hvis man ikke kan lade være.

4: Zucchini “Meatballs”
Endnu en “newcomer” er denne opskrift fra amerikanske Buzzfeed. Lasse sagde, første gang vi smagte den, at det nærmest smagte af rigtige kødboller, og jeg vil sige at de i hvertfald smager rigtig rigtig godt. Her en opskrift med masser af smag, og det er så nemt at lave da de skal steges i ovnen. Tilbehør er pasta (gerne frisk) og en hvilken som helst tomat sauce købt eller hjemmelavet. Vi lavede en Marinara sauce. Det er også en ret som giver rester til madpakken. Resterne er dog ikke helt nok til et aftensmåltid til 2 og et barn.

Det var 4 af vores yndlings vegetar opskrifter. De er alle nemme og super lækre. Så er det bare om at komme i gang. Bon appetit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *